Hundar

"Rut"

RLD N
Rocky-Child's Kisses To Love Elvira
Född: 2021-03-05
HD A/A
Genomfört BPH med skott
Utställning: EXC + CK + CERT + res CACIB
Godkänt doftprov eukalyptus

Rut är en mycket tillgiven och gosig hund. Hon är mycket följsam och lättlärd med en tydlig vilja. Hon har ingen direkt jaktlust utan kan vara lös i skogen och kommer på inkallning. 

Rut gjorde BPH när hon var ca 16 månader, vilket jag tycker speglar henne väl. Hon tar tid på sig att upptäcka nya saker och upplevs trygg. Över alla moment är hon engagerad och har en positiv attityd. 

Rut älskar när träningsväskan åker fram och visar med stor entusiasm att hon vill följa med och träna. Då finns det ingen hejd på hennes glädje och det är nästan så att hon hoppar in i bilen innan ens bagageluckan är öppen :) 
Rut har en tydlig ”av/på knapp” och älskar att slappa med husse i soffan :)

Vi tränar och tävlar i rallylydnad och hon har godkänt doftprov för eukalyptus. Vi har nyligen även påbörjat träning i specialsök och smyger in lite agility med lillmatte.


"Isa"

Rollingwave Cassiopeia
Född: 2023-11-10
HD 

Utställning: HP, BIR-Valp 

Isa flyttade in hos oss  i början av januari 2024 och vi lär känna varandra varje dag. 

Efter bara två veckors "lärakännaperiod" sammanfattade jag Isa med två ord "Pigg och alert". Det håller fortfarande i sig.

Isa 5 månader
Isa 5 månader

Hundar vi minns


Alla hundar sätter sina spår

Såhär i efterhand minns vi mest det som var bra :) Sally med sin outtröttliga energi och Birdie som inte behövde ha koppel. Gazzi som älskade att vara på crossbanor, helst boende i husvagn. Alla har en plats i våra hjärtan <3

Lite roligt med "fiskebilden" ovan. Birdie kunde stirra på ett flöte hur länge som helst (som jag minns det). Åkte man ut i båten utan henne så simmade hon efter så fort hon fick läge :) Det var bara att lyfta upp henne i båten och så satt hon där och stirrade så snart flötet kom i vattnet :)

Birdie var min första hund och var helt otrolig snäll och lättsam, verkligen one of a kind. Jag tror inte att jag kommer få uppleva det igen. Fina fina lilla hund ❤